V mesecu decembru smo se člani kluba udeležili zimskih izpitov šolanih psov na A in BBH programu. Tokrat smo bili gostje v organizaciji KD Grosuplje, katera je prav tako članica Kinološke Zveze Slovenije.

Zgodaj zjutraj nas je nagovoril predsednik društva Marjan Balant ter sodnik Miran Marš ,ki je izpite ocenjeval. Po jutranjem nagovoru je sledil pisni del testa, kjer so vodniki(tisti ki se niso nikoli opravljali izpita BBH) odgovarjali na pisno zastavljena vprašanja.

Drugi del izpita je potekal v okolici Spodnje Slivnice. Vodniki so najprej prikazali poslušnost nižje stopnje po A programu (vodenje na povodcu, vodenje psa skozi skupino ljudi, sedi s čakanjem, prostor s čakanjem in odpoklic ter odlaganje -kuža na vnaprej določenem mestu čaka da drugi par opravi vse vaje).

Po zaključenem delu poslušnosti po A programu je sledil nekoliko težji Bbh, kjer se vaje poslušnosti opravljajo z in brez povodca. Na koncu je sledil še preizkus obnašanja psov v urbanem okolju v Grosupljem. Na koncu je sledila še podelitev diplom in malica.

Naši izpitniki so vsi opravili izpite z visokimi ocenami. Tokrat je bil izpit še nekoliko bolj poseben, saj je izpit s svojim psom opravljala tudi inštruktorica Jana Graberski, vodja šolanja v K-9 kjer je s svojim psom prikazala najboljšo poslušnost po programu BBH in dosegla vse možne točke in dokazala da v klubu odlično delamo!