Svetovno prvenstvo v delu reševalnih psov je letos potekalo od 21. do 25. septembra v Torinu. Slovenijo so zastopali člani Kinološke zveze Slovenije in Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije, in sicer lanskoletna svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi Nevenka Štor, Tinkara Bezovšek, Darko Poštrak, Sebastijan Strašek, Borut Modic, Sara Smerdel, Miha Jerot, David Pogačnik, Igor Leban, Roman Starman, Staša Vošnjak in Hojka Kraigher.

Sebastijan Strašek in triletni labradorec Thor sta prikazala usklajeno delo in Slovenijo tako ponovno zapisala med najbolje pripravljene reševalce s psi v svetovnem vrhu. Lani je bila namreč svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi Nevenka Štor z Neli. Izkazal se je tudi Roman Starman, ki pa je zasedel šesto mesto v iskanju pogrešanih v naravi, ter Sara Smerdel za odlično tretje mesto na ruševinah.

Iz našega društva K-9 je letos prvič nastopil vodnik Darko Poštrak s psom Mikom. Pri iskanju pogrešancev v naravi sta našla 2 markerja v zelo hitrem času, tretjega pa sta žal zgrešila. Skupaj sta dosegla 132/200 točk. V poslušnosti in ovirah pa sta dosegla lepih 86/100 točk. Čestitamo vsem in upamo na dober rezultat tudi prihodnje leto.