VAJA OBMOČNIH ENOT 2024, Gotenica

Od 19-21. januarja je na območju Gotenice ( v policijskem vadbenem centru) potekala vaja vseh območnih enot skupine za iskanje pogrešanih oseb. Vaja je bila organizirana s strani ERPS (Enote reševalnih psov Slovenije).Klub snegu in mrazu je bila vaja uspešno izvedena.

Iz našega društva se je vaje udeležila Natalija Miškovič. Na terenu so bile skupine razdeljene po enotah v katerih delujejo. V soboto zjutraj se je začela akcijska vaja iskanje pogrešanih oseb. Skupine so na območju Gotenice s pomočjo logistov in ostalih na terenu iskali pogrešane osebe. Na vaji so sodelovali tudi gasilci iz PGD Grčarice in PGD Kočevska Reka, ki so najdene tudi pripeljali nazaj do glavne baze. Po vaji je sledila še natančna analiza dela.

V nedeljo je sledilo predavanje, ki ga je vodil Sebastjan Mohorič (Vodja sektorja splošne policije na generalni policijski upravi). Mohorič je predstavil načrtovanje in potek iskalne akcije ter podal nekaj primerov dobre prakse na terenu. Vaja se je zaključila v nedeljo. Psi in vodniki so zopet pokazali več kot zadovoljivo znanje, ki ga pridoma uporabljajo na iskalnih akcijah.