PASJI PIŠKOTI Z BANANO IN SEZAMOM

Potrebujete:

200g polnozrnate moke
100 g sezama
50 g mehkega masla
1 jajce
1 rumenjak
1 jedilna žlica medu
1 banana

Priprava:

Sezam na kratko popečemo v ponvi. Z mešalnikom zmešamo maslo, jajce, rumenjak, med in banano. Nato primešamo moko. Segrejemo pečico na 180 stopinj in namastimo pekač ( ali nanj položimo peki papir)Z jedilno žlico polagamo kupčke (kekse) na pekač.

PASJI PIŠKOTI S SIROM

Potrebujete:

250g moke
50g margarine, masla ali olja
50ml vode
1/3 pecilnega praška
100g naribanega sira (po želji, npr. gavde, ementalca, edamca)
Po želji: 1 jedilno žlico sezama ali nasekljan peteršilj ipd.

Priprava:

Iz moke, margarine, vode in pecilnega praška zgnetemo gladko testo. Damo ga počivati na hladno (najbolje v hladilnik) in medtem naribamo sir. Testo razvaljamo na peki papirju na pribl. 1 cm debeline. Posujemo s sirom in drugimi sestavinami in še malo povaljamo, da se sir vtisne v testo. Z nožem ali še bolje kolescem za rezanje pice razrežemo testo na trakove željene velikosti.
Pečemo na 180 stopinj pol ure, da se sir rjavo zapeče.

PIŠKOTI Z RIŽEM IN PIŠČANCEM

Potrebujete:

1 skodelico kuhanega riža
1 skodelico koščkov kuhanega piščanca (oz. drugega mesa)
1 jajce
1/2 (oz. po potrebi) skodelice neslane juhe
1 korenček (v kockah)
Po želji: riban sir, kakšno zelišče npr. peteršilj, bazilika..

Priprava:

Vse sestavine zmeljemo z mešalnikom, da izgleda kot pašteta. To pašteto lahko tudi uporabimo kot priboljšek (odlična za prikrivanje tablet ;). Sicer pa jo z nožem na pribl. 1cm debelo razporedimo po peki papirju. Pred pečenjem z nožem zarišemo linije piškotov, da jih bomo lažje raztrgali narazen.

Pečemo pri 200°C približno 20 minut. Shranjujemo v hermetično zaprti posodi.

Ker piškoti vsebujejo meso, jih porabimo v enem do dveh tednih. Lahko jih hranimo v hladilniku, da se bodo obdržali dlje.